Niin sitä on taas päässyt käymään, että olen elänyt liian huoletonta elämää ja kuinka ollakaan, kiloja on kertynyt yhtäkkiä todella reilusti. Pitkään aikaan en ole painanut näin paljon kuin nyt.. Taas samat ihmettelyt, että miten kummassa näin onkaan päässyt käymään!! No, nyt kuitenkin on aika tarttua paino-ongelmaan ja karistaa nuo kaikki kamalat ylimääräiset kilot pois. En poista noita vanhoja juttuja mihinkään vaan jatkan tästä uusin eväin. Tällä kertaa ajattelin kokeilla jotain uutta tai tavallaan vanhaa. Täytyy sanoa, että viime kesänä karppasinkin ja sain joitain kiloja pois, mutta nyt ollaan taas siinä pisteessä, että painoni alkaa lähestyä uhkaavasti uusia kymmenlukuja ja voin kertoa, että tuo kymmenluku ei ala tavoittelemallani vitosella eikä edes kutosella ja rehellisyyden nimissä ei myöskään seiskalla! Että tättärää, entistä tuhdimpana ollaan joo 

Edelleenkin uskon, että ainoa toimiva tapa onnistua ja pysyä tavoitepainossaan on täydellinen elämäntaparemontti. Pitää pystyä pureutumaan niihin todellisiin ongelmiin ja ymmärtää miksi oma paino niin helposti lähtee noususuuntaan. Omalla kohdallani syynä on edelleenkin liian suuret annoskoot ja persous herkuille sekä sohvapottuna oleilu. Olen niin kamalan kärsimätön saavuttamaan tuloksia, että tähän alkuun minun on pakko saada sellainen kunnon spurtti ja tuloksia aikaiseksi nopeasti. Siksi ajattelinkin kokeilla julkkisten suosimaa Dukan dieettiä. En todellakaan usko mihinkään pika- tai muotidieetteihin, mutta kesään on niin lyhyt aika ja ajatus vaatteiden vähenemisestä ahdistaa niin paljon, että ajattelin ryhtyä koekaniiniksi ja kokeilla pureeko tämä tällaiseen tavikseen. Kun saisi vähän kiloja nopeammin pois, niin motivaatiokin todennäköisesti kasvaa sitä mukaa. 

Jossain vaiheessa sitten siirryn Dukanilta todennäköisesti Välimeren ruokavalioon tai sitten tähän kotikutoiseen versioon siihen eli Itämeren ruokavalioon. Enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja aion kuitenkin jatkossa sisällyttää ruokavaliooni ja toivon mukaan niistä tulee se varsinainen perusta kaikelle. Karppaus ei ollut minun juttuni, koska en voi luopua pastasta, riisistä, perunasta, kastikkeista ja hedelmistä. Lisäksi valmistun kokiksi, jolloin joudun työni puolestakin maistelemaan ja valmistamaan kyseisiä ruokia. 

Tänään siis loppuelämäni ensimmäinen päivä... Uskon onnistumiseen, mutta kyllä se ponnisteluja vaatii ja kun tavoitteeseen joskus pääsen, niin painonhallinta on se, joka pitää muistaa. Ei saa päästää itseään herpaantumaan, sillä se kostautuu.. Aina!